Beste ouders en andere blog-volgers,

Wat was er de afgelopen weken veel te genieten in de kinderkerk! Het bruiste van de enthousiaste kinderen in alle groepen. De baby’s en peuters volgden hun programma over o.a. Bartimeüs, en de andere groepen genoten van een periode met projectzondagen. Met gevarieerde workshops (en tussendoor lekker wat te snoepen) tijdens de projectzondagen en kinderkerk in de tussenliggende weken, werd hard gewerkt aan het thema ‘Jouw hand, mijn voet’. En in de samenkomst van afgelopen zondag leerden we dat we bij elkaar kunnen blijven door Gods liefde naar elkaar te laten zien. We zijn verwonderd over alle creativiteit en diversiteit in onze gemeente en we hopen dat de kinderen – en jullie ook natuurlijk – genoten en geleerd hebben.

De liefde bidt ons samen, zo mochten we leren. Net zoals Gods liefde ons aan Hem verbindt. Die liefde werd het meest zichtbaar door het offer dat de Here Jezus was voor ons allemaal. In de komende vier weken gaan we daarom samen, dus ook bij de Stappers en Ontdekkers, op weg naar Pasen. Zondag starten we met het verhaal over toen Jezus aankwam in Jeruzalem voor het jaarlijkse Pesachfeest. Tijdens de pesachmaaltijd gaat het anders dan de discipelen gewend zijn. Judas verdwijnt tijdens de maaltijd in de donkere nacht. En Jezus geeft een stuk brood en een glas wijn een nieuwe betekenis; ook nu nog houden christenen zich aan deze nieuwe betekenis; ze noemen dit ook wel het avondmaal. Op 7 april onderbreken we dit thema even voor de jubileumdienst. Dat wordt een feestelijke ochtend met natuurlijk wat lekkers voor iedereen! Maar daarna gaan we verder met het Paasverhaal. We horen over het verraad in Gethsemane. En een week later eindigen we met het Paasfeest!

⇐ Terug naar het overzicht