Klaar voor de start? …. RUST! 

De eerste weken van het kinderkerk seizoen liggen achter ons, de hoogste tijd om wat te vertellen over waar we mee bezig zijn! Ook in de kinderkerk zijn we op zoek naar Gods leiding. Altijd natuurlijk, maar dit jaar nog meer. We gaan samen met de kinderen op zoek naar Gods wil voor dit seizoen van transitie. We hebben met het kernteam van de kinderkerk al een keer vergaderd en dachten toen bijvoorbeeld na over de vragen ‘Hoe breng je rust in jouw groep?’ en ‘Wat is rust voor jou als leider?’.  

Rust in de Kinderkerk!? 

Rust in het kinderwerk klinkt misschien tegenstrijdig. Met al die mooie, bruisende en energieke kids. Maar we zoeken de rust op de zondagochtenden via aansprekende programma’s. Want Bijbelkennis moet nog steeds overgedragen worden, vriendschappen gevonden en verdiept, discipelschap ontwikkeld en voorgeleefd.  

Nieuw dit seizoen zijn de themazondagen ‘Leg je bezem neer!’. Dit zijn zondagen waar we de tijd nemen om terug te blikken op de voorgaande weken, waar we Gods leiding zoeken voor de toekomst, waar we stil worden aan de voeten van Jezus en waar we extra tijd nemen voor teambuilding.  

Aan de slag! 

We hebben twee zondagen gelegenheid gehad om aan elkaar te wennen in de groepen en we hebben vorige week gehoord over Maria en Martha. Zondag a.s. gaan we van start met de lesmodule ‘Van Abraham tot Jozef’. Dit zijn 8 lessen over bijvoorbeeld Jakob en Jozef. Alle groepen in de kinderkerk werken met deze lessen. Ieder op zijn eigen manier. En waar we kunnen, haken we ook aan bij het thema van de grote mensen van die zondag.  

Tot slot willen we nog wat extra’s vertellen over groep 7-8 omdat we hen mogen gaan ondersteunen als zij hun eerste taken in Jozua gaan uitproberen. Zondag gaat groep 7 aan de slag tijdens de eerste talentzondag. Groep 8 gaat 29 september aan de slag. Bemoedig hen in de taak die ze doen, geef hen een compliment en opbouwend advies en vooral: geef ze de ruimte! Want zo gaan ze ervaren hoe leuk het is om onderdeel te zijn van al die mensen die samen het huis van God in Jozua vormen.  

We kijken uit naar de tijd die voor ons ligt. Heb je vragen of opmerkingen? Dan ben je altijd welkom bij de balie van de kinderkerk of je kunt ons een mail sturen via kinderkerk@jozua.nl 

Misschien lees je dit als gast van onze gemeente en komen je kinderen in de Kinderkerk. Wil je op de hoogte blijven van nieuws op de specifieke groepen, zorg dan dat jouw kids ook in de administratie bekend zijn. Je kunt je via onze kinderkerk – balie aanmelden als gast. Alleen naam, geboortedatum en mailadres zijn al voldoende om ook op onze maillijst te komen. 

Startzondag van groep 7/8: kennismaken en teambuilden!

⇐ Terug naar het overzicht