verspieders werkboek en bijbelDit is een berichtje voor alle gemeenteleden. Zondagochtend zijn er verspieders aanwezig in de grote zaal van Jozua! Je kunt ze herkennen aan de Bijbel en het oranje mapje dat ze in hun hand meedragen. Onze verspieders komen uit groep 7 – 8 van onze kinderkerk. Maar waarom sturen we hen eigenlijk ter verkenning de samenkomst in?

Mozes stuurde 12 verspieders naar het beloofde land om te kijken met wat voor land ze te maken hadden. Welke mensen woonden er? Waren ze sterk? In wat voor huizen woonden ze? Wat voor gewoonten hadden ze?

En dat is wat de kinderen zondag gaan doen. Ze gaan kijken en ervaren hoe het er in onze samenkomsten uitziet. Welke mensen zijn er? Welke gewoonten hebben we? Hoe verloopt de samenkomst bij de grote mensen? We hopen op deze manier dat de kinderen aan het eind van hun tijd in de kinderkerk al veel snappen van wat we doen in de samenkomst zodat de overgang naar elke zondag in de samenkomst zijn minder groot is.

In Numeri 13 : 20 staat : “… Breng ook iets mee van de vruchten van het land.” Dat was toen om te kijken wat er groeide in het land en wat voor kwaliteit dat was. Wij hopen dat de kinderen zondag ook een goede vrucht mee naar huis gaan nemen. En dan hebben we het niet over druiven, granaatappels of een sinaasappel. We hebben het dan over iets van wat ze geleerd hebben, over een gesprekje dat ze met hadden met hun achterbuurman of met jou, over iets wat hun geraakt heeft omdat het zo mooi was, over een lied wat in hun hoofd blijft zitten … iets wat ze mee naar huis kunnen nemen en waar ze later deze week misschien iets aan hebben. Voor hunzelf of om uit te delen aan een ander.

Volgende week zondag hebben we een Bespreek de preek week. Dan gaan we aan de slag met alle antwoorden en ook met de vragen die de kinderen wellicht hebben. Af en toe staat er ook een vraag op hun blad waardoor ze contact moeten maken met iemand in de zaal. Dat is hartstikke spannend natuurlijk, help jij ze dan een handje?

⇐ Terug naar het overzicht